MinDig TV antennák

MinDig TV antennák telepítése, javítása, műszeres szakszerű beállítása. Set-Top Box üzembe helyezése Budapesten és Pest Megye egész területén.

Miről is van szó a DVB-T Mpeg4 sugárzása esetében?
A hagyományos televízió készülékekkel a DVB-T adások közvetlen vétele nem lehetséges. Egy közbülső jelátalakító készüléket kell (set-top-box) alkalmazni, hogy a digitálisban sugárzott adást a hagyományos vevőkészülékeken is lehessen venni. Az újabb televízió vevőkészülékekben már ez az átalakító eszköz be van ill. be lesz építve. Az eltérően a hagyományos analóg földi (földi vétel – vétel antennán keresztül) átviteltől a digitális kompressziós (tömörített) technológia lehetségessé teszi több program átvitelét egy frekvencián. Ezek az un. transzponderek, amelyeken több műsor sugárzása válik lehetővé. Az analóg sugárzás lekapcsolása után ma már 5 transzponder üzemel, és így már 63 műsor vált nézhetővé. Ebből 12 – 13 csatorna szabadon, előfizetés nélkül nézhető. A MinDig Tv rendszerében időlegesen, egyes csatornák kódolatlanul – az az szabadon nézhető.

A DVB-T televízió adók adatokat közvetítenek, tömörítéssel digitális audió és videó jeleket alakítanak át az MPEG-2 és MPEG-4 szabvány alapján. Ezek a továbbítások a HDTV-t és más nagy tömörítésű módszereket beleértve tartalmazhatnak minden adatot a digitális közvetítéshez. A módszer egy hatalmas javulást hozott a hagyományos analóg jelek továbbításával szemben, amelyek különálló jeleket követeltek a továbbításhoz. Magyarországon az MPEG-4 szabvány kerül bevezetésre, az egész ország területén, részben HD minoségben, ami osztatlan elismerést és sikert váltott ki az eszközökkel rendelkezőknél.  Ma már, az ország egész területén kialakításra került a vétel biztonságos sugárzása, hogy mindenhol elérhető müsorforrásként szerepeljen. Az átállás a digitális földi vételre nekünk műsorfogyasztóknak is jól jön.

DVB-T – hogyan lehet venni?
Több lehetőség is kínálkozik az Ön számára, hogyan lehetséges venni lakóhelyén a DVB-T adásokat. Tekintsük át azok feltételeit és utána részleteiben is megtárgyaljuk a különböző eszközigényeket, beszerzési lehetőségeket és az eszközök beszerelésével kapcsolatos tudnivalókat.

Mi szükséges a DVB-T vételéhez?
Először is, ami a legfontosabb, hogy az adott területen már legyen DVB-T adás és megfelelő fedettséggel rendelkezzen, azaz a jelszint elegendő legyen. Ezér, ha lehetőség nyílik rá, hívjunk olyan MinDig tv vétellel foglalkozó szerelőt, aki ismeri ennek a technológiának a rejtelmeit. Ha mégis szeretnénk maradni a régebben használt antennánk mellet, kérjük ki egy minDig Tv szerelő szakvéleményét, vagy esetlegesen egy műszeres antenna bemérést, vagy beállítást . Ilyen alkalmakkor gyorsan fény derül arra, hogy alkalmas-e a meglévő antenna a biztonságos vételhez, még mielőtt feleslegesen nem kívánt kiadásokra kerülne sor.


Néhány antenna típus melyekkel elérhető a biztos antenna jel

DVBT Antennák
Egy hagyományos televízió készülék a digitális jelek vételére közvetlenül nem alkalmas. Ahhoz, hogy a mostani készülékével a digitális adásokat venni tudja szüksége van egy DVB-T vevőre (DVB-T Set-top-box, vagy DVB-T konverterre). Ezt kell a vételi lehetőséggel ellátott területen az antennához csatlakozatni ( tető-, vagy szobai antenna). Ezt az eszközt kell közbe iktatnia a televízió készülék és az antenna közé.

Természetesen az új LCD televízió készülékek már fel vannak készítve a DVB-T vételére.

DVB-t sugárzás hazánkban. 2008 december elsején indult Magyarországon az üzemszerű DVB-t sugárzás, amit a MinDig TV névre kereszteltek. Az induláskor 66%-os lefedettség több lépcsőben 2010 végére elérte a 95%-os szintet. Mára tehát az ország legnagyobb részén elérhető a digitális földi sugárzás. A DVB-T rendszeren jelenleg, ingyenesen nézhető közszolgálati és kereskedelmi műsorok.  Jelenlegi műsor választék, az ingyenes csatornák közül: M1 HD, M2 HD, Duna HD, M4 Sport HD, M5 HD, Duna World, RTL Klub, C8, TV2, Izaura TV, Zenebutik, FEM3.

A DVB-T rendszerekről bővebben is olvashat, a MINDIG TV hivatalos oldalán

Hivatalos Mindig TV szerelő

Mindig Tv vétel

Kérjen visszahívást!

MinDig TV csatornái:

Kiszállás:

Budapest területén:

br. 4000 Forint

Vidékre: megbeszélés alapján

Budapest térkép