Egy antennával több műhold vétele

Ha arra alkalmas méretű és formájú parabolát választunk, lehetséges több műhold vétele egy tányérral. A legtöbb 60-85 cm átmérőjű antenna alkalmas pl. a monoblock fej beszerelésére, amellyel az Astra és a Hotbird műholdak foghatók. Természetesen léteznek más kiépítések is, de az ára és az egyszerűsége miatt ma ez a legnépszerűbb megoldás.

Egyszerű a képlet:
Ha több műholdat sikerül parabola antennánkkal befogni, nagyobb számban találunk igényeinknek megfelelő adót. Az alábbiakban bemutatjuk a multifeed rendszerű vétel működését. Megtudhatjuk, mit kell tennünk annak érdekében, hogy több műholdas pozíciót tudjunk fogni, forgató berendezés vagy „parabolaerdő” nélkül. Napjainkban multifeed vevőrendszer segítségével, csekély többletköltség ellenében, rengeteg tévé és rádióműsort foghatunk, különböző nyelveken, továbbá számos szolgáltatást is igénybe vehetünk. Megfelelő elosztók és a DiSEqC vezérlő technika segítségével, antenna kábelünkön a szabadon fogható műholdas adók tekintélyes mennyisége fog megjelenni, köztük több nagy-felbontású műsor, amelyek közül beltéri vevőegységünkkel szabadon válogathatunk..

Két fej egy antennában ( a multifókusz rendszer alapja )

A T 9 Torroidal antenna elvi működése

Több olyan orbitális pozíciót találunk, amelyek együttes vételéhez elegendő egyetlen antenna. Igaz ugyan, hogy a multifeed vétel mindig kompromisszumos megoldás, tisztán műszaki szempontból az egyes műholdakhoz rendelt egyedi antennák állítása a legjobb módszer, de mégis mellette szól, túl az anyagi és városképi megfontolásokon, hogy a mai technikával, p1. a TechniSat mindössze 45 cm-es átmérőjű Multytenne antennájával, ezen a módon 4 fontos műholdas pozíció hihetetlenül gazdag műsorkínálata fogható.

Hogy több műhold vétele egyetlen kisebb átmérőjű antennával is megvalósítható, ahhoz a digitális vétel térnyerése is hozzájárult. Itt a képminőség már kisebb antenna esetén is jó lehet, csupán a vételi tartalékok csökkennek. A forgató berendezéssel szemben a multifeed rendszerű műholdas antennának több előnye is van: nevezetesen a csekély karbantartási szükséglet, a problémamentes több résztvevős kivitelezés – a vevők függetlensége mellett -‚ a műholdas pozíciók közötti gyorsabb átkapcsolás, valamint hogy elmarad az átkapcsolások közötti kép-zaj.

Kérjen visszahívást!

MinDig TV csatornái:

Kiszállás:

Budapest területén:

br. 4000 Forint

Vidékre: megbeszélés alapján

Budapest térkép